Preču iegāde, noteikumi un Privātuma politika

Iepērkoties šajā tīmekļa vietnē pircējs apliecina, ka ir iepazinis un piekritis zemāk publicētajiem
preču Pasūtīšanas un Piegādes noteikumiem (disances līgumam), kā arī piekrīt šīs tīmekļa vietnes Privātuma politikai!


Preču piegādes iespējas

Iegādājoties “Lūšu Dravas” produktus šajā tīmekļa vietnē, preci iespējams saņemt vai nu vienojoties par personīgu piegādi ceļa posmā no Lielvārdes līdz Rīgai vai pašā Rīgā; vai arī izmantojot kādu no citiem piegādes veidiem:

  • Pakomāts - šis ir izdevīgākais risinājums (sākot no 2,88 EUR) sūtījumam uz jebkuru Omniva vai Pasta Stacijas pakomātu Latvijā.
  • Latvijas Pasta pakalpojumi - prece tiek piegādāta uz jums tuvāko Pasta nodaļu.
  • Kurjerdienesta pakalpojumus - piegāde līdz klienta izvēlētajai adresei.

Mūsu produkcija veikalos Latvijā

  • "Garšas pietura", Lāčplēša iela 14, Lielvārde
  • "Kumelītes", Rembates iela 11, Lielvārde
  • Kafejnīca "Panna", Ausekļa iela 14, Lielvārde
  • "Labumu bode", Daugavas prospekts 63, Ikšķile
  • "Kumelītes", Daugavas prospekts 38, Ikšķile
  • Veikals-kafejnīca "Gaļas nams", Viestura iela 35, Jēkabpils
  • "Rabarbers", Mednieku iela 21/23, Ogre
  • "Rabarbers", Rīgas gatve 5, TC Apelsīns, Ādaži
  • "Sierštelle" veikals, Rīgas 23, TC Dauga, Ogre
  • "MūsMāja", Kalēju iela 7, Rīga
  • "MūsMāja", Mūkusalas 71, TC Riga Plaza, Rīga
  • Ziedu salons "Puķotava", Pils iela 25, Ventspils
  • Veikals "Cita Dāvana", Raudas iela 4, Tukums

Pasūtīšanas un Piegādes noteikumi

Veicot pasūtījumu SIA “Lūšu Drava” interneta tirdzniecības vietnes LusuDrava.lv sadaļā „Produkcija”, starp pircēju un SIA „Lūšu Drava” stājas spēkā distances līgums.

DISTANCES LĪGUMS PAR PREČU PIEGĀDI

Distances līgums (turpmāk tekstā Līgums), kura saturu nosaka Patērētāju tiesību aizsardzības likums un Ministru kabineta 2002. gada 28.maija noteikumi Nr.207 „Noteikumi par distances līgumu”, tiek noslēgts latviešu valodā starp:
1) Sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Lūšu Drava”, reģ. nr. 40103655483, PVN maksātāja nr. LV40103655483, juridiskā adrese: Zvaigžņu iela 48, Lielvārde, LV-5070, (turpmāk tekstā SIA „Lūšu Drava”), un
2) fizisku vai juridisku personu (turpmāk tekstā Klients), kas veic pirkumu SIA „Lūšu Drava” interneta tirdzniecības vietnes LusuDrava.lv sadaļā „Produkcija” (turpmāk tekstā E-veikals).
Klients, veicot pasūtījumu E-veikalā, apstiprina, ka ir iepazinies ar Līgumu un piekrīt tā noteikumiem:

1. Preces un to cenas

1.1. SIA „Lūšu Drava” piedāvā iegādāties medus un biškopības produktus, kas tiek klasificēti kā pārtikas produkti (turpmāk tekstā Preces). 1.2. Ar Preču aprakstiem un cenrādi Klients var iepazīties E-veikalā.
1.3. E-veikalā ievietoto Preču attēli var nedaudz atšķirties no reālās Preces izskata.
1.4. Cenas E-veikalā norādītas ar PVN (21%). Preces cenā nav iekļautas Preces piegādes izmaksas.
1.5. SIA „Lūšu Drava” patur tiesības mainīt cenrādi. Attiecībā uz Klientu spēkā ir pasūtīšanas brīdī esošā cena.

2. Pasūtījuma veikšana

2.1. Klients izvēlētās Preces ievieto „Iepirkuma grozā”, uzklikšķinot uz atbilstošās ikonas (ikonas izskats „Iepirkuma ratiņi”).
2.2. Klients var apskatīt „Iepirkuma groza” saturu un nepieciešamības gadījumā to mainīt, uzklikšķinot uz E-veikala labajā augšējā stūrī redzamā laukuma “Summa”, kas attēlo “Iepirkumu grozā” ievietoto preču kopējo vērtību. Atvērtajā izvēlēto preču sarakstā iespējams nospiest komandu “Izņemt”, lai izņemtu no “Iepirkumu groza” kādu no nevēlamajām preču pozīcijām. Vai arī nospiest pogu “Iztukšot grozu”, lai izņemtu visas preces.
2.3. Lai noformētu pasūtījumu, Klients ievada nepieciešamo informāciju (vārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese, vēlamais piegādes veids). Šī informācija nepieciešama pasūtījuma apstrādei, piegādes veikšanai un SIA „Lūšu Drava” grāmatvedībai. Klienta sniegtā informācija tiek apstrādāta saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu.
2.4. Klients var pievienot informāciju, ko viņš uzskata par nepieciešamu darīt zināmu pasūtījuma veiksmīgākai izpildei, ierakstot to laukā „Vēlamais piegādes veids un papildinfo”.
2.5. Ja SIA “Lūšu Drava” veic kādas mārketinga aktivitātes un publicē uz noteiktu termiņu spēkā esošu atlaides kodu, tad Klients šo atlaides kodu var ievadīt pasūtījuma formas atbilstošajā laukā “Atlaides kods”.
2.6. Lai apstiprinātu pasūtījumu, Klientam ir jāiepazīstas ar Preces Pasūtīšanas un Piegādes noteikumiem, t.i. šī Līguma noteikumiem. Ja Klients šiem noteikumiem piekrīt, viņš “Iepirkuma groza” formā nospiež pogu “Pasūtīt”.
2.7. Pēc pasūtījuma veikšanas E-veikalā Klients saņem SIA „Lūšu Drava” darbinieka sagatavotu atbildi par pasūtījuma saņemšanu, piegādes un norēķinu iespējām. Ja Klientam rodas kādas neskaidrības, viņš var sazināties ar SIA “Lūšu Drava” darbinieku vai nu rakstot uz e-pasta adresi bites@lusudrava.lv , vai arī zvanot darba laikā (9:00 - 17:00) pa tālruni 26353518 .

3. Samaksas kārtība

3.1. SIA „Lūšu Drava” par E-veikalā pasūtītajām Precēm piedāvā norēķināties ar priekšapmaksu, veicot pārskaitījumu uz SIA „Lūšu Drava” bankas kontu (turpmāk tekstā Priekšapmaksa).
3.2. Izvēloties par pasūtījumu norēķināties ar Priekšapmaksu, Klients pēc pasūtījuma veikšanas saņem e-pastu ar nepieciešamo informāciju, lai varētu veikt pārskaitījumu. Veicot pārskaitījumu Klientam jānorāda saņemtā priekšapmaksas rēķina numurs. Pasūtījums tiek sagatavots un piegādāts pēc Klienta maksājuma reģistrācijas SIA “Lūšu Drava” kontā.

4. Preču piegādes izmaksas un kārība

4.1. SIA „Lūšu Drava” piedāvā šādus Preču piegādes veidus:
4.1.1. izmantojot SIA „OMNIVA” jeb “Omniva” pakomātu pakalpojumu (pasūtījums tiek piegādāts uz Klienta izvēlēto pakomātu);
4.1.2. izmantojot SIA „POST SERVICE KURZEME” jeb “Pasta Stacijas” pakomātu pakalpojumu (pasūtījums tiek piegādāts uz Klienta izvēlēto pakomātu);
4.1.3. izmantojot VAS „Latvijas Pasts” pakalpojumus.
4.2. Preču piegādes izmaksas, veicot preču piegādi ar šī līguma 4.1 punktā minētajiem piegādes pakalpojumu sniedzējiem, tiek noteiktas saskaņā ar šo pakalpojumu sniedzēju noteiktajiem cenrāžiem. Preču piegādes izmaksu informācija pirms preču piegādes tiek e-pastā vai telefoniski saskaņota ar Klientu.
4.3. Preces šī līguma 4.1 punktā minētajiem piegādes pakalpojumu sniedzējiem tiek nodotas pēc tam, kad Klienta maksājums reģistrēts SIA „Lūšu Drava” kontā.
4.4. Pēc Preču nodošanas piegādes pakalpojumu sniedzējam SIA „Lūšu Drava” nosūtīta informatīvu elektroniskā pasta vēstuli uz Klienta e-pasta adresi, kurā norādīts preču nodošanas datums, kā arī sūtījuma numurs (ja tāds ir) un paredzamais sūtījuma saņemšanas datums.

5. Atteikuma tiesības

5.1. Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu un Ministru Kabineta 2014. gada 20. maija noteikumiem Nr. 255 „Noteikumi par distances līgumu”, Pircējam ir tiesības vienpusēji un neatkarīgi no preču atbilstības kvalitātei atkāpties no Līguma 14 kalendāra dienu laikā, skaitot no dienas, kad Pircējs ir saņēmis Preci, izņemot, ja iegādāta pārtika vai dzērieni, kā arī, ja iegādātais kosmētikas,sadzīves ķīmijas līdzeklis vai higiēnas prece ir ticis atvērts un lietots.
5.2. Ja Pircējs izmanto atteikuma tiesības, viņš 7 kalendāro dienu laikā no rakstiska atteikuma iesniegšanas brīža atdod Pārdevējam preci tādā pašā kvalitātē un oriģinālajā iepakojumā, kādā to saņēma. Pircējs ir atbildīgs par bojājumiem precei, kas radušies preces atpakaļatdošanas laikā.
5.3. Par atteikuma tiesību izmantošanu Pircējs paziņo Pārdevējam, sūtot e-pastu uz bites@lusudrava.lv. Ja Pircējs izmanto atteikuma tiesības, Pārdevēja pienākums ne vēlāk kā 30 kalendāra dienu laikā no dienas, kad Pircējs nosūtījis rakstisku atteikumu un atgriezis preci, atmaksāt Pircējam visas viņa par preci veiktās iemaksas.

6. Klienta tiesības un pienākumi

6.1. Klienta pienākums ir iepazīties ar Līgumu un citiem noteikumiem, kas attiecas uz Preču iegādes, piegādes un atgriešanas kārtību un uzņemties atbildību par noteikumu ievērošanu.
6.2. Klients ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu un jebkurām tiesiskajām sekām, kas kādai no pusēm var rasties nepatiesu ziņu sniegšanas gadījumā.
6.3. Klienta pienākums ir veikt samaksu par Precēm saskaņā ar Līguma noteikumiem.
6.4. Klienta pienākums ir nekavējoties informēt SIA „Lūšu Drava”, ja pasūtījums nav saņemts norādītajā laikā.

7. SIA "Lūšu Drava" tiesības un pienākumi

7.1. SIA „Lūšu Drava” apņemas piedāvāt Klientam augstas kvalitātes Preces, kā arī rūpēties, lai Klients saņemtu precīzu un plašu informāciju par piedāvātajām Precēm.
7.2. SIA „Lūšu Drava” apņemas izmantot Klienta norādīto personisko informāciju tikai pasūtījuma noformēšanai un piegādes veikšanai, kā arī grāmatvedībā. Klienta sniegtā informācija netiek izmantota cita veida datu apstrādē, kā arī netiek nodota trešajām personām komerciālos nolūkos.
7.3. SIA „Lūšu Drava” patur tiesības vienpusīgi mainīt Līguma saturu, cenrādi, Preču piedāvājumu jebkurā brīdī pēc saviem ieskatiem atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai. Izmaiņas stājas spēkā ar publicēšanas brīdi SIA „Lūšu Drava” interneta tirdzniecības vietnē www.LusuDrava.lv. Attiecībā uz Klientu spēkā ir pasūtījuma brīdī esošā informācija un cenas.
7.4. SIA „Lūšu Drava” neatbild par gadījumiem, kad pasūtītā Prece netiek piegādāta Klientam Klienta neprecīzi norādītas informācijas dēļ.

8. Preces garantijas noteikumi

8.1. Visām SIA „Lūšu Drava” piedāvātajām Precēm ir ražotāja izsniegts kvalitātes apliecinājums. SIA "Lūšu Drava" nedod garantiju piedāvātajām Precēm. Pretenziju par Precei konstatētajiem defektiem var pieteikt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
8.2. Ražošanas defekta gadījumā Klientam nekavējoties jāsazinās ar SIA „Lūšu Drava”, sūtot elektroniskā pasta vēstuli un adresi bites@lusudrava.lv vai zvanot pa tālruni 26353518 vai 22011333 darba dienās (9:00 - 17:00).

9. Strīdu risināšanas kārtība

SIA „Lūšu Drava” aicina Klientus visus strīdus risināt sarunu ceļā. Ja tas nav iespējams, strīdu risināšana notiek Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

10. Līguma darbības termiņš

10.1. Līgums stājas spēkā brīdī, kad Klients ir noformējis un apstiprinājis pasūtījumu saskaņā ar Līguma 2. sadaļas noteikumiem.
10.2. Līgums ir spēkā līdz brīdim, kamēr līgumslēdzējpuses pilnībā izpildījušas savas saistības viena pret otru.

Līguma noteikumi aktualizēti 25.05.2018

Privātuma politika

Vispārējā informācija

Informējam jūs par mūsu privātuma politiku, kuras mērķis ir sniegt jums (tālāk tekstā “klients “, “datu subjekts”) informāciju par jūsu personas datu apstrādes nolūku, tiesisko pamatojumu, aizsardzību un uzglabāšanas ilgumu.

Jūsu personas datus apstrādā Sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Lūšu Drava”, reģ. nr. 40103655483, juridiskā adrese: Zvaigžņu iela 48, Lielvārde, LV-5070, e-pasta adrese saziņai – bites@lusudrava.lv .

Privātuma politika attiecas uz fiziskajām personām (bijušajiem, esošajiem, topošajiem klientiem). SIA “Lūšu Drava” ievēro klientu personas datu aizsardzību, kā arī viņu tiesības uz personas datu apstrādes likumību saskaņā ar piemērojamajiem tiesību aktiem – Fizisko personu datu aizsardzības likumu, Eiropas Parlamenta un padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulu 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Regula) un citiem piemērojamajiem tiesību aktiem privātuma un datu apstrādes jomā.

Privātuma politika ir attiecināma uz datu apstrādi jebkurā formā un vidē, kurā datu subjekts sniedz personas datus (“Lūšu Drava” e-veikalā www.LusuDrava.lv, e-pastā, papīra formātā, klātienē mutvārdos vai telefoniski) un kādās uzņēmuma sistēmās vai papīra formā tie tiek apstrādāti.

Kāpēc mēs apstrādājam personas datus?

SIA “Lūšu Drava” apstrādā personas datus, lai sniegtu pakalpojumus un piegādātu klienta iegādātās preces (klienta identificēšanai, preču piegādei (distances līguma saistību izpildei); klientu apkalpošanai, iebildumu izskatīšanai un apstrādei; norēķinu administrēšanai.

Kādus personas datus mēs ievācam, apstrādājam un kāpēc?

SIA “Lūšu Drava” apstrādā klienta personas datus, balstoties uz šādiem tiesiskajiem pamatiem:

1) SIA “Lūšu Drava” interneta tirdzniecības vietnē LusuDrava.lv - lai izpildītu jūsu pasūtījumu.

Personas datu kategorijas: vārds un uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese, rēķina un preču piegādes adrese.

Tiesiskais pamats: distances līguma izpilde. Šie personas dati un to apstrāde nepieciešama, lai piegādātu tieši jums jūsu pasūtītās preces, vajadzības gadījumā ar jums sazinātos, kā arī nosūtītu visu informāciju par pasūtījuma apstrādes gaitu (maksājuma saņemšanu, pasūtījuma nodošanu piegādei). Šos personas datus SIA “Lūšu Drava” apstrādā arī, lai izpildītu ārējos normatīvajos aktos noteiktos pienākumus (piem., likumā “Par grāmatvedību”).

Personas datu glabāšanas periods: sk. sadaļu “Cik ilgi mēs glabājam personas datus?”

No kādiem avotiem mēs ievācam personas datus?

Mūsu personas datu ievākšanas avots esat tikai jūs, mūsu klienti. Saņemot jūsu maksājumu par mūsu “Lūšu Dravas” e-veikalā veikto pasūtījumu, mēs saņemam datus no bankas, ar kuras starpniecību esat veikuši samaksu.

Kur un kā mēs apstrādājam personas datus?

SIA “Lūšu Drava” apstrādā personas datus Eiropas Savienībā. Personas datus apstrādā tikai SIA “Lūšu Drava” darbinieki, lai izpildītu mūsu saistības pret jums, kā arī normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Kam mēs nododam personas datus?

SIA “Lūšu Drava” nenodod personas datus trešajām personām, ja vien tas nav nepieciešams, lai izpildītu distances līgumu, piemēram, preču piegādei ar kādu no distances līgumā minētajiem piegādes pakalpojumu sniedzējiem, vai bankai norēķinu ietvaros. Mēs sadarbojamies ar uzņēmumiem, kuri saskaņā ar likumu un mūsu sadarbības līgumu ievēro personas datu aizsardzības regulu.

SIA “Lūšu Drava” var nodot personas datus tiesībsargājošām, valsts un pašvaldību iestādēm pēc pieprasījuma, kā arī, lai aizstāvētu savas juridiskās prasības, ja tādas radušās.

Kā mēs aizsargājam personas datus?

SIA “Lūšu Drava” aizsargā datus, sadarbojoties ar uzticamiem uzņēmumiem, kuri ievēro personas datu aizsardzību un nodrošina mūsdienām atbilstošus datu drošības pasākumus, kā arī rūpējoties par to, lai personas dati papīra formātā tiktu uzglabāti drošā vietā.

Cik ilgi mēs glabājam personas datus?

SIA “Lūšu Drava” glabā un apstrādā personas datus
- tik ilgi, kamēr ir spēkā starp SIA “Lūšu Drava” un klientu noslēgtais distances līgums par preču piegādi un pakalpojumu sniegšanu;
- kamēr SIA “Lūšu Drava” ir tiesisks pienākums datus glabāt (piemēram, grāmatvedībā);
- kamēr klients nav atsaucis piekrišanu par personas datu apstrādi.

Ja spēkā nav neviens no šeit minētajiem punktiem, personas dati tiek dzēsti.

Kā jūs piekļūstat saviem personas datiem un kādas ir jūsu tiesības?

Klients ir tiesīgs saņemt informāciju attiecībā uz viņa personas datu apstrādi. Klients ir tiesīgs lūgt SIA “Lūšu Drava” savus datus papildināt, mainīt, dzēst un labot, ja vien tas nav pretrunā ar SIA “Lūšu Drava” juridiskajiem pienākumiem un normatīvajiem aktiem.

Klients var īstenot savas tiesības rakstveidā, nosūtot savu pieprasījumu uz SIA “Lūšu Drava” juridisko adresi - Zvaigžņu iela 48, Lielvārde, LV-5070.

Pēc klienta pieprasījuma saņemšanas SIA “Lūšu Drava” to izvērtē un izpilda saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kā arī informē klientu, izmantojot viņa kontaktinformāciju (tālruni, e-pasta adresi).

Ja no klienta puses rodas pretenzijas un tās neizdodas abpusēji atrisināt, klients ir tiesīgs vērsties Datu valsts inspekcijā.

Kad jūs dodat piekrišanu personas datu apstrādei un kādas ir jūsu tiesības to atsaukt?

Klients dod piekrišanu personas datu apstrādei iepērkoties SIA “Lūšu Drava” e-veikalā www.LusuDrava.lv.

Klientam ir tiesības jebkurā brīdī atsaukt datu apstrādei doto piekrišanu rakstot uz bites@lusudrava.lv . Saņemot klienta piekrišanas atsaukumu, SIA “Lūšu Drava” turpmāk vairs neizmantos klienta datus, taču atsaukums neattiecas uz datu apstrādi laika periodā, kad piekrišana ir bijusi spēkā, tāpat arī SIA “Lūšu Drava” nepārtrauc datu apstrādi, kas ir jāveic likumā noteiktajā kārtībā.

Kā mēs ar jums sazināmies?

SIA “Lūšu Drava” sazinās ar Klientu, izmantojot viņa sniegto informāciju (tālruņa numuru vai e-pasta adresi).

Citu mājaslapu apmeklējumi un sīkdatņu apstrāde

SIA “Lūšu Drava” tīmekļa vietnē atrodas saites uz trešo personu tīmekļa vietnēm. Tām ir savi lietošanas un personas datu aizsardzības noteikumi. SIA “Lūšu Drava” neuzņemas atbildību par trešo personu tīmekļa vietņu personas datu aizsardzību.

SIA “Lūšu Drava” patur tiesības veikt izmaiņas Privātuma politikā. Lūdzu, sekojiet līdzi izmaiņām šajā sadaļā.

Noteikumi aktualizēti 25.05.2018


Ja vēlies mums ko ziņot, lūk, mūsu kontakti!

  • bites@lusudrava.lv
  • +371 26 35 35 18 (Lelde)
  • SIA "Lūšu Drava"
    Reģ. Nr. 40103655483 / PVN reģ. Nr. LV40103655483 / Zvaigžņu iela 48, Lielvārde, Lielvārdes novads, LV-5070
  • Noteikti atceries pievienoties mūsu sekotāju pulkam Facebook sociālajā tīklā.